maanantai 30. maaliskuuta 2015

Sinikirjavaa

Pitipä neuloa yhdet villasukat arpajaisvoitoiksi ja edellisten sinikuvioisten sukkien innoittamana neuloin vähän samantyyppiset sukat. Vain vähän pienemmät, joko lapselle sopivat tai sitten pienijalkaiselle aikuiselle.


Sinikirjavaa
Malli: oma
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
Koko: 36/37

torstai 26. maaliskuuta 2015

Nimisukat

Tytär ei pahemmin sukkia hukkaa koulussa, mutta silti teki taas mieli kokeilla nimettyjä sukkia neuloen. Olin hamstrannut jostain messuilta tuota ihanaa raitalankaa ja se oli juuri näihin sukkiin sopiva väri mustan seuraksi. Musta kyllä kivasti korostaa värien voimakkuutta!


Laura-sukat
Malli: oma
Lanka: Novita Pikkusisko ja raitalanka jonka nimeä en nyt mitenkään muista...
Puikot: 2,5 mm


Tylsää että kun en raitojen värejä viitsinyt ihan mätsätä, niin jotenkin nuo sukkien kärjet mustan raidan jälkeen näyttää eripituisilta, höh. Muuten olen tyytyväinen :-)


Tyttö tykkää ja se on pääasia! Sukat jäivät saman tien jalkaan kun kuvattiin:-)

torstai 19. maaliskuuta 2015

Karkkipipon ohje

Nyt vasta huomasin, että minunkin pipo-ohjeeni oli pääsyt Novitan sivuille! En kovin usein käy Novitan sivuilla, tai ainakaan Neulomon puolella, joten en ollut sitä sattunut huomaamaan. Hups :-)

Kysessä siis pipo, jonka neuloin Novitan ja Fazerin järjestämään karkkineulekisaan. ReMix-piponi ohje löytyy nyt sieltä, olkaapa hyvät :-)


keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevätkäsineet

Keväinen ulkoilutakkini vaati seurakseen ihan toisenvärisiä käsineitä kuin ne jotka viimeksi neuloin. Siispä "säkillisestä" Woolia lähti neuloutumaan uudet sormikkaat. Säkillinen Woolia tarkoittaa jo monta vuotta sitten hamstrattua sinisenlilaa Woolia Novitan tehtaanmyymälästä Korialta. Siitä on tehty jo yksi villapusero ja yhdet säärystimet ja vielä lankaa riittää ja riittää :-)

Nyt harjoittelin taas kiilapeukaloa, se on vielä vähän sellainen kompastuskiveni en oikein tiedä miksi...


Pintaneulosta mietin kauan ja kokeilinkin useampaa aina purkaen ja neuloen vuorotellen. Tylsästi sitten valitsin (taas!) Rinsessaneuloksen vähän muunneltuna. Kun se vaan on niin hyvä :-) 

Omani on tässä kolmen kerroksen korkuinen (alkuperäinenhän on 4 kerrosta) ja lisäksi en tehnyt suoria rivejä vaan limittäin. Langankierrot kiersin seuraavalla kerroksella jottei tullut reikiä. Tykkään! :-)


Jossain blogissa näin vastikään kuvan lapasen neulomisesta (tai käsineen, en muista) jossa peukaloon oli neuloessa jätetty tuo merkkilanka ja tajusin miten loistava idea se on! Tosi helppo laskea kerrokset peukaloon! (Ja kuvan taustalla tietenkin meillä jokapäiväinen lego-kaaos...)

Sormikkaissa on aina PALJON langanpäitä pääteltäväksi:


Valmista! Keväinen valo saa sormikkaiden värin toistumaan aika oikeana:


Kevätkäsineet
Malli: oma, kuvio Rinsessaneulos
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3 mm



maanantai 16. maaliskuuta 2015

Oma ohje Ullassa

Uusi Ullaneule on taas pitkästä aikaa julkaistu ja sainpas ajoissa oman ohjeenikin mukaan! Pipot alkaa olla jo menneen talven lumia, mutta ensi talveksihan voi jo neuloa valmiiksi pipoja ;-)


Muuta näytettävää neulottua ei olekaan tällä kertaa. Keskeneräisiä on taas ihan liikaa, joten kerralla voipi tulla taas useampi valmiiksi.

Viime päivinä olen myös kulkenut ulkona valokuvaamassa. Tuntuu vain että olen aina vähän väärään aikaan väärässä paikassa lähinnä valaistuksen suhteen. Mutta tällaisia kuvia sain kameralle:








Aurinkoista viikkoa teille! :-)






keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Risukuvioiset sormikkaat

Nyt tarkenee hyvin jo ohuemmillakin sormikkailla, myös pyöräillessä! Hemmottelin itseäni uusilla sormikkailla, joissa on itsevärjättyjä lankoja:


Kiva ja helppo kirjoneulekuvio löytyi John Allenin Fairisle-kirjasta, taas. Se on kyllä tosi hyvä neulekirja, kuten myös toinen suosikkikirjoneulekuvioiden aarreaitta Alice Starmoren Charts for Color Knitting. Molemmat kirjat ihan must kirjoneulojan neulekirjahyllyssä :-)

Tässä kuviossa ei ole liian pitkiä langanjuoksuja, joka mielestäni tekee mallista aina hyvän. Ei tarvitse sitoa lankoja takana vaan voi antaa vaan mennä vauhdilla (ja yleensähän ne sitomiset aina jostain pilkottaa vaikka kuinka yrittäisi neuloa napakasti) :-)


Risusormikkaat
Malli: kuvio John Allen, muuten oma malli 
Lanka: Novita Nalle musta ja itsevärjätyt muut värit
Puikot: 3 mm






maanantai 9. maaliskuuta 2015

Aurinkoa neuleilla!

Blogi ei ole suinkaan kuihtunut kokonaan vaikkei minusta olekaan kuulunut melkein kuukauteen! Raju influenssa vain katoi petiin eikä mitään jaksanut eikä mikään huvittanut - edes neulominen kahteen viikkoon! Mutta nyt aletaan vähitellen nousta :-)

Aurinkokin helli kun päätin kuvata joitain kuvaamattomia neuleita, jotka valmistuivat jo helmikuun alkupuolella. Ja kun kerran kuvataan, niin pitäähän niitä auringonsäteitäkin kuvaan saada:


Näistä tuli oikein sellaiset "Pia Perussukat", joita kyllä niitäkin tarvitsee. Ihan itelle siis tällaiset keväisen pirtsakkaat sukat. Olin säilönyt Novitan karkkiväristä Raitalankaa tytön sukkiin tai vastaavaan, mutta huomasinkin että teki mieli neuloakin ihan vaan itelle. Raitalangan kanssa vuorottelee peruspinkki 7 veikka.


Pia Perussukat
Malli: perusraitaa
Lanka: Novita 7 veikka pinkki ja Raitalanka
Puikot: 3,5 mm

Oikeastaan nämä ei ole ihan perusperussukat, siksi että kokeilin noihin raitoihin sitä "jogless stripes"-juttua, jota olen aikonut kokeilla jo monen monta kertaa. Ohjeitahan tuohon raidan tasaiseen jatkuvuuteen on erilaisia, mutta tämä Dropsin ohje vaikutti aika kivalta. Sitä kokeilin tuossa muutaman raidan jälkeen, eli eron voi nähdä selvemmin juuri siksi että menetelmä vaihtuu.


Kyllä se vaan on tasaisempaa! Sileässä osuudessa se näkyisi varmaan selvemmin kuin joustimessa, mutta laiskana en sitten jaksanut sileään osuuteen sitä enää tehdäkään (unohdin....) kun eihän se jalan alta näkyisi kuitenkaan ;-) Ehkä kokeilen tuota vielä toisen kerran vielä jossain sileässäkin neuloksessa. 

Ihan kapeisiin raitoihin (siis yhden kerroksen korkuisiin) tuo menetelmä ei sovellu koska silmukan nosto tehdään toisella kerroksella. Videon ohje on muuten ihan selkeä, kirjallinen ei. Tai minusta kirjallinen selostus on erilainen kuin videon :-/