perjantai 13. helmikuuta 2015

Ruskeita kaaria lapasissa

Mistähän tämä idea lähti...? Ei niitä aina muista, mutta ajattelin että joka takkiin olisi kiva olla sopivat lapaset ja ruskealle takille ei ollut kuin harmaat lapaset. No eihän se käy laatuun, kun kerran kaappi on täynnä ruskeita lankoja!

Otin mustaa 7 veikkaa ja itsevärjäämiä 7 veikkoja ja annoin mennä :-)
Ruskeat kaaret
Malli: oma
Lanka: Novita 7 veljestä, musta ja itsevärjättyjä ruskeita, neljää eri sävyä
Puikot: 3 mm


Nämä ei kuitenkaan ole ihan peruslapaset...

Talvella kun ajelen pyörällä, lapaset on oltava paksut ja lämpimät ettei tuuli mene neuloksesta läpi. Siksi laitan yleensä lapasten alle toiset ohuet lapaset tai sitten villakäsineet. Viime aikoina olen kuitenkin miettinyt että olisi helpompi laittaa lapaset käsiin jos varressa ei olisi kuin yksi lapanen...

Siispä neuloin vuoriosan näihin ja sillä tavalla lapasten pukeminen on paljon helpompaa. Minulla ainakin koko ajan jostain syystä tarvitsee riisua ja pukea lapasta: ottaa kännykkää esille, ottaa nenäliinaa, niistää lapsen nenää, avata pyörän lukkoa jne. Näillä lapasilla se on paljon helpompaa!Olen joskus aiemminkin neulonut tuplalapasia, mutta näiden valmistus oli vähän erilaisempaa. Neuloin ensin 7 veikalla mustan varren (4 x 11 s), sitten vaihdoin langaksi ohuen sukkalangan ja puikot 2,5 mm ja lisäsin silmukoita niin että niitä oli 4 x 14 s. Neuloin ruskealla koko aluslapasen ja päättelin sen.
Seuraavaksi käänsin lapasen nurinpäin ja poimin mustasta resorista silmukat itse lapaseen (4 x 11 s). Peukalo piti neuloa jo lapasen neulomisvaiheessa, samoin langanpäät on pääteltävä työn edetessä, koska kun lapasen kärki on päätelty, ei sinne nurjalle puolelle enää pääse. Mutta vaikka se on vähän työläämpää, on kiva kun siinä vaiheessa kun saa kärkikavennukset valmiksi, lapanen onkin sitten jo  ihan oikeasti kokonaan valmis :-)


1 kommentti:

  1. Sulla on tämä kirjoneule hyvin hallussa, taas on kauniit lapaset.
    Tuolleen mulla oli tarkoitus neuloa vuorilliset lapaset mun pojalle jouluksi mutta sitt kiirus yllätti ja ne jäi. Jospa kesällä sais tehtyä ensi jouluksi.
    Oikein hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

    VastaaPoista

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.