maanantai 9. maaliskuuta 2015

Aurinkoa neuleilla!

Blogi ei ole suinkaan kuihtunut kokonaan vaikkei minusta olekaan kuulunut melkein kuukauteen! Raju influenssa vain katoi petiin eikä mitään jaksanut eikä mikään huvittanut - edes neulominen kahteen viikkoon! Mutta nyt aletaan vähitellen nousta :-)

Aurinkokin helli kun päätin kuvata joitain kuvaamattomia neuleita, jotka valmistuivat jo helmikuun alkupuolella. Ja kun kerran kuvataan, niin pitäähän niitä auringonsäteitäkin kuvaan saada:


Näistä tuli oikein sellaiset "Pia Perussukat", joita kyllä niitäkin tarvitsee. Ihan itelle siis tällaiset keväisen pirtsakkaat sukat. Olin säilönyt Novitan karkkiväristä Raitalankaa tytön sukkiin tai vastaavaan, mutta huomasinkin että teki mieli neuloakin ihan vaan itelle. Raitalangan kanssa vuorottelee peruspinkki 7 veikka.


Pia Perussukat
Malli: perusraitaa
Lanka: Novita 7 veikka pinkki ja Raitalanka
Puikot: 3,5 mm

Oikeastaan nämä ei ole ihan perusperussukat, siksi että kokeilin noihin raitoihin sitä "jogless stripes"-juttua, jota olen aikonut kokeilla jo monen monta kertaa. Ohjeitahan tuohon raidan tasaiseen jatkuvuuteen on erilaisia, mutta tämä Dropsin ohje vaikutti aika kivalta. Sitä kokeilin tuossa muutaman raidan jälkeen, eli eron voi nähdä selvemmin juuri siksi että menetelmä vaihtuu.


Kyllä se vaan on tasaisempaa! Sileässä osuudessa se näkyisi varmaan selvemmin kuin joustimessa, mutta laiskana en sitten jaksanut sileään osuuteen sitä enää tehdäkään (unohdin....) kun eihän se jalan alta näkyisi kuitenkaan ;-) Ehkä kokeilen tuota vielä toisen kerran vielä jossain sileässäkin neuloksessa. 

Ihan kapeisiin raitoihin (siis yhden kerroksen korkuisiin) tuo menetelmä ei sovellu koska silmukan nosto tehdään toisella kerroksella. Videon ohje on muuten ihan selkeä, kirjallinen ei. Tai minusta kirjallinen selostus on erilainen kuin videon :-/

1 kommentti:

  1. Pirteät sukat!
    Noin minäkin olen värinvaihtokohdan tehnyt. =)

    VastaaPoista

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.