keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevätkäsineet

Keväinen ulkoilutakkini vaati seurakseen ihan toisenvärisiä käsineitä kuin ne jotka viimeksi neuloin. Siispä "säkillisestä" Woolia lähti neuloutumaan uudet sormikkaat. Säkillinen Woolia tarkoittaa jo monta vuotta sitten hamstrattua sinisenlilaa Woolia Novitan tehtaanmyymälästä Korialta. Siitä on tehty jo yksi villapusero ja yhdet säärystimet ja vielä lankaa riittää ja riittää :-)

Nyt harjoittelin taas kiilapeukaloa, se on vielä vähän sellainen kompastuskiveni en oikein tiedä miksi...


Pintaneulosta mietin kauan ja kokeilinkin useampaa aina purkaen ja neuloen vuorotellen. Tylsästi sitten valitsin (taas!) Rinsessaneuloksen vähän muunneltuna. Kun se vaan on niin hyvä :-) 

Omani on tässä kolmen kerroksen korkuinen (alkuperäinenhän on 4 kerrosta) ja lisäksi en tehnyt suoria rivejä vaan limittäin. Langankierrot kiersin seuraavalla kerroksella jottei tullut reikiä. Tykkään! :-)


Jossain blogissa näin vastikään kuvan lapasen neulomisesta (tai käsineen, en muista) jossa peukaloon oli neuloessa jätetty tuo merkkilanka ja tajusin miten loistava idea se on! Tosi helppo laskea kerrokset peukaloon! (Ja kuvan taustalla tietenkin meillä jokapäiväinen lego-kaaos...)

Sormikkaissa on aina PALJON langanpäitä pääteltäväksi:


Valmista! Keväinen valo saa sormikkaiden värin toistumaan aika oikeana:


Kevätkäsineet
Malli: oma, kuvio Rinsessaneulos
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3 mm1 kommentti:

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.