tiistai 16. kesäkuuta 2015

Piknik-peitto itse ommellen

En ole ollenkaan mkään tilkkutyöharrastaja tai edes ompelun harrastaja, mutta välillä sitä vaan on tartuttava uusiin haasteisiin eli nyt ompelukoneeseen ja tilkkuihin ;-) Piknik-huopamme on jonnekin kadonnut eli laitettu hyvään jemma-nimisen paikkaan. En jaksanut alkaa sitä etsiä, joten helpompihan toki on ommella uusi (tai sitten ehkä ei...) ?


Sovittelin sopivia kankaita yhteen ja leikkelin niistä 14 x 14 cm paloja ja johan alkoi täkki syntyä! Taakse laitoin yksivärisen tummanruskean kankaan, jottei lika näy niin helposti. Ja väliin leikkelin vanhasta pyyhkeestä kerroksen, jotta peitosta tuli vähän paksumpi. Reunoihin löytyi myös valmiiksi leikattua kaitaletta ihan omista varastoista (kätevää!). 

Tuli siitä ihan käytökelpoinen peitto eväsretkille. Lasten mielestä kun eväsretki ei ole oikea piknik jos ei ole peittoa joka päällä istutaan eväitä syödessä. Ei ole kuulemma sama jos eväät syödään "vain" leikkipuiston penkillä istuen. Niinhän se taitaa olla :-)


2 kommenttia:

  1. Ihana! Olen nyt nähnyt usdeammassakin blogissa kivoja tilkkuisia picnic-peitteitä, taitaa olla ihan pakko koittaa kohta omaakin versiota! Tosin sillä retkeilevät vain koirat, ovat päivänpaistenautinta-alustaa vailla. :o)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis peitto, ihana väriharmonia :)

    VastaaPoista

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.