perjantai 19. joulukuuta 2014

Lumihiutaleita puserossa

Viime viikko kuluikin oikein urakkaneulonnan merkeissä! Viikko oli aikaa neuloa juniorille villapusero luistelunäytökseen. "Asuvaatimuksiin" kuului villapusero, jonka toki olisin voinut kaupastakin ostaa (no akryyliähän se olisi sitten ollut), mutta omia rajoja pitää yrittää ylittää oikein kunnolla - ja tietysti etenkin kaikkien muiden jouluhässäkkäkiireiden keskellä ;-)

Valitsin kyllä paksun langan, jota oli joutuisaa neuloa. Kainaloihin asti mentiin vauhdilla, mutta sitten alkoi tahti hidastua... kun jouduin purkamaan ja neulomaan ja purkamaan...


Juniori on aina ollut erittäin vastahakoinen sovituksiin joten kaarrokkeen kanssa tuli ongelmia. Kehittelin itse kuvion, joten itse piti sitten kavennuksetkin laskea ja kun puseron saaja ei ollut yhteistyökykyinen, niin verenpaineeni alkoi nousta...

Lumihiutalekuvionkin taisin neuloa kolmeen kertaan...


Päivää ennen deadlinea päätin että nyt saa kaarroke olla ja teen normaalit hihat ja yläosan!!


Lumihiutalepusero
Malli: oma
Lanka: Cascade Yarns Eco+, tummanvihreä ja valkoinen
Puikot: 5 mm

Puserosta tuli lopulta ihan nätti ja varmasti tulee käytettyä muutenkin kuin luistelunäytöksessä. Olisin vain päässyt huomattavasti helpommalla jos olisin alunperin tehnyt tuolla mallilla ;-)


Nyt on muuten tekeillä juniorille toinen kaarrokeneule (ohuemmasta langasta kylläkin) mutta tätä neulon nyt ajan kanssa ja aion tehdä juuri oikean kokoisen kaarrokkeen. Tykkään niin kaarokeneuleista, että sellainen nyt on pojalle saatava ;-)4 kommenttia:

 1. Nättihän puserosta tuli ja uudestakin tulee varmasti hieno. Aina ei itse säveltäminen onnistu, näköjään konkariltakaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se konkarikin osaa tehdä virheitä ja hassuja virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia ;-) Niitä ei ihan kaikkia ehkä näytetä täällä blogissa...

   Poista
 2. Hieno! Teen itselleni ensimmäistä kertaa villapuseroa pyöröpuikoilla(joskus aikoinaan tein niin että kudoin erikseen kaikki etu-ja takakappaleet ym) ja nyt mietin noita hihoja. Miten ne saisi nätisti liitettyä siihen. Raglanhihoista olen lukenut mutta en oikein ymmärrä sitä miten se tapahtuu..

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Raglan on sikäli kiva että siinä kavennukset tapahtuu tasaisesti, tosin laskemista siinäkin joutuu alussa tekemään jotta silmukkamäärät on oikeat kainalokohdissa. Raglankavennuksista kyllä löytyy tietoa netistäkin siis perusjutut joista ymmärtää miten ne menee. Ja raglaninhan voi tehdä myös ylhäältä alaspäin (toki kaarrokkeenkin). Jos ei ole koskaan neulonut raglania, kannattaa ottaa valmis ohje jotta siinä on silmukkamäärät valmiina ja sitä kauttaa ymmärtää mistä on kyse :-)

  VastaaPoista

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.