perjantai 12. joulukuuta 2014

Paperinarukranssi

Tampereen messuilta ostin paksua valkoista paperinarua ja toiveissa oli neuloa siitä jokin kiva jouluhässäkkä. Messuillahan oli esillä kaikkia kivoja neulottuja taloja, joihin oli laitettu jouluvalot sisälle. Ne oli aivan ihania, mutten kyllä raaskinut niitä tarvikepaketteja ostaa, vaan poimin vain idean...

Kotona kokeilin virkata tuota paperinarua, koska se ihailemani paperinarutalo oli juuri virkattu ja sitten kovetettu liimalla (muistaakseni...). Mutta yhden kerroksen virkkaaminen oli jo niin tuskallista, että luovuin hommasta saman tien. Jos olisin siitä narusta talon virkannut niin olisin kyllä joutunut sairaslomalle jouluksi!

Piti siis ideoida jotain muuta! Valorengas tuli mieleen ekaksi ja sitä lähdin toteuttamaan :-)

Kokeilin neulomista ja sehän sujui yllättävän mukavasti eikä sattunut sormiinkaan, toisin kuin virkkaaminen.

Tässä neulominen on jo hyvällä alulla:Paperinarupallot on niin purkautuvia, että aina kun neulomisen lopetti, piti kerä keihästää puikoilla kiinni niin että se edes jotenkin pysyi pallona ;-) Numero kympin puikot oli muuten juuri sopivat tuon paksuiseen paperinaruun.


Tämän kokoisen neuloksen sain aikaaan:Seuraavaksi kieputin valkoisen metallirenkaan ympärille jouluvalot:


Ja sitten aloin ommella paperinaruneulosta valojen ympärille:


Ja valmiina ikkunassa kranssi näyttää tältä:


Kranssista tuli oikein kiva, ja yllättävän nopeasti, etenkin kun virkkaamista kokeillessa iski epätoivo kun ajattelin ettei siitä mitään tule. Että taas tuli ostettua turhaa askrtelutarviketta kaapin täytteeksi. Mutta hyvin kävi, eli tämä messusostos pääsi näinkin pian valmiiksi jutuksi, hyvä hyvä :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.