sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Piparisia taloja

Lapsosille tein tänä vuonna vähän isomman piparitalon. Toisen toive oli "tavallinen mökki" ja toisen toive "ranta", joten lopputulos oli tietenkin rantamökki :-)  Periaatteessa tämä oli aika yksinkertainen, tein vain perusmökin normaalia isommalle alustalle, jotta vesialue mahtui mökin viereen. Laituri on ihan perussuorakaide, joka on saatu laiturin näköiseksi liitulakuilla. Vesialue on sinisellä elintarvikevärillä värjättyä tomusokerimassaa.


Pienistä vaahtokarkeista tein lumilyhdyn, tosin huomasin vasta valmiista että nehän näyttää ihan wc-rullilta ;-) No, mökin pihalla on ehkä wc-rullapino... Olisi pitänyt tehdä puucee, niin olisi rullat voineet olla sen vieressä ;-)

Lapset katselivat hartaina tuota isoa mökkiä ja kun en halunnut sitä heti antaa tuhottavaksi, niin tein pikkumökit jotka saa sitten syödä jo ennen joulua. Itse asiassa nyt ne on jo raunioita ;-)


 Lasten kanssa leivottiin sitten myös muutenkin pipareita ja tänä vuonna kokeilin Pinterestistä löytynyttä ideaa laittaa pipareihin mukaan karkit jo uuniin mennessä. Käytin M&M-karkkeja ja niille ei ainakaan käynyt mitään uunissa, kestävät siis paistoa. Tosin syödessä eivät ole enää rapeita, mutta muoto on säilynyt. Kiva idea!


Muitakin kivoja pipari-ideoita löytyy Pinterestistä, esim. nämä, ja nämä, ja tämä on jotenkin hauska moderni piparitalo :-) Pinterest on piparitalojen(kin) suhteen ihan pohjaton ideoiden aarreaitta, sieltä löytyvillä ideoilla voisi piparitaloja tehdä vaikka vuoden joka päivälle erilaisen. Mutta mukava niitä on ihan vaan katsella ja fiilistellä miten upeita ihmiset osaakaan tehdä! Katselkaa ja ihastelkaa! :-)

1 kommentti:

  1. Ihania piparitaloja :) Itselläni jäi piparitalot tänä vuonna tekemättä kokonaan.

    VastaaPoista

Kommentti näkyy kun blogin pitäjä on sen hyväksynyt.